İçerik Başlığı: Sketch Engine veritabanı 6 Aralık 2023 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

08 Kasım 2023

Sketch Engine, dilin nasıl çalıştığını keşfetmek için üretilmiş bir araçtır. Algoritmaları, dilde neyin tipik olduğunu ve neyin nadir, olağandışı veya yeni ortaya çıkan kullanımı anında belirlemek için milyarlarca kelimeden oluşan orijinal metinleri (metin topluluğu) analiz eder. Aynı zamanda metin analizi veya metin madenciliği uygulamaları için de tasarlanmıştır.

Sketch Engine, dilbilimciler, sözlükbilimciler, çevirmenler, öğrenciler ve öğretmenler tarafından kullanılır. Dünya çapındaki yayıncıların, üniversitelerin, çeviri bürolarının ve ulusal dil enstitülerinin  tercihi olan bir çözümdür.

Sketch Engine, gerçek anlamda temsili bir dil örneği sağlamak için her biri 60 milyar kelimeye kadar boyuta sahip, 100’den fazla dilde 700 kullanıma hazır derlem içerir.

Erişim linki :
Yukarıdaki bağlantı üzerinden kurumsal mail adresiniz ile kayıt oluşturup 30 günlük deneme erişiminden faydalanabilirsiniz.