Çalışma Odaları

Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi

Bireysel Çalışma Odaları Kullanma Talimatı

1. Bireysel Çalışma Odaları öncelikle araştırma ve tez çalışmaları için kullanılmaktadır.

2. Bireysel Çalışma Odaları Eğitim – Öğretim döneminde hafta içi 08.30 – 21.00; hafta sonlarında 10.00 – 17.00 saatleri arasında kullanılabilmektedir.

3. Bireysel Çalışma Odaları’nın anahtarları, Kat görevlisi personelimizden kimlik karşılığı alınabilmektedir.

4. Kat görevlisi personelimize haber verilmeden, odalar kilitlenip kütüphanemiz terkedilemez. Böyle durumda, şahsi eşyalar görevli tarafından odadan çıkartılır ve kaybolan eşyalardan kütüphanemiz sorumlu tutulamaz.

5. Bireysel Çalışma Odaları istek sırasına göre verilir.

6. Bireysel Çalışma Odaları Cumhuriyet Üniversitesi’ne kayıtlı tüm Lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Akademik Personellere açıktır.

7. Bireysel Çalışma Odaları Kullanım Önceliği Sırayla;
a) Birinci öncelik, Cumhuriyet Üniversitesi’nin Akademik Personellerine verilir. Akademik Personeller, Bireysel Çalışma Odalarını bir günde 8 saate kadar kullanım hakları vardır.
b) İkinci öncelik, Cumhuriyet Üniversitesi’nde öğrenim gören ve Doktora çalışması yapan öğrencilere verilir. Doktora çalışması yapan öğrenciler, Bireysel Çalışma Odalarını bir günde 6 saate kadar kullanım hakları vardır.
c) Üçüncü öncelik, Cumhuriyet Üniversitesi’nde öğrenim gören ve Yüksek Lisans yapan öğrencilere verilir. Yüksek Lisans Öğrencileri, Bireysel Çalışma Odalarını bir günde 4 saate kadar kullanım hakları vardır.
d) Dördüncü öncelik, Cumhuriyet Üniversitesin ’de öğrenim gören Lisans ve Önlisans öğrencilerine verilir. Lisans ve Önlisans Öğrencileri, Bireysel Çalışma Odalarını bir günde 2 saate kadar kullanım hakları vardır.

8. Bireysel Çalışma Odalarının boş olması halinde süresi dolan kullanıcı tekrar Çalışma Odalarını kullanabilmek için görevli personele başvurup çalışma odası talep edebilir.

9. Eşyalar uzun süre bırakılarak Bireysel Çalışma Odaları meşgul edilemez. 45 dakikadan fazla boş kalan Bireysel Çalışma Odaları diğer kullanıcılar tarafından kullanılmak üzere tahsis edilir.

10. Bireysel Çalışma odaları sadece bir kişi kullanılmalı, her ne sebepten olursa olsun odada ikinci bir kullanıcı bulunmamalıdır.

11. Ödünç alan kullanıcı bina dışına çıkması durumunda, oda anahtarı sorumluya teslim edilir.

12. Cumhuriyet Üniversitesi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın kullanım kurallarına uyulmadığı takdirde herhangi bir kullanım isteğini geri çevirme hakkı vardır.

13. Kullanım kurallarına uyulmadığında, oda tahsisi iptal edilir.

14. Kütüphane içinde Bireysel Çalışma Odalarında su haricinde yiyecek, içecek vs. tüketilemez.

15. Kütüphane içinde Bireysel Çalışma Odalarında cep telefonu kullanılamaz.

16. Kayıp eşyalardan Kütüphanemiz sorumlu tutulamaz.

17. Her türlü sorularınız ve önerileriniz için 0 (346) 219 11 46 / 4861-4862 numaralı telefonu arayabilir veya kutuphane@cumhuriyet.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

pclab1