İçerik Başlığı:  Rami Kütüphanesinde “Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali” düzenlenecektir.

09 Şubat 2024

Rami Kütüphanesinde “Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali” düzenlenecektir. 23-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde; kütüphanecilik alanında teknoloji ve yapay zekâ temelli hizmet üretenler, ürün geliştiriciler, girişimciler, kütüphanecilik profesyonelleri, kütüphanecilik hizmeti veren kurum, kuruluşlar ve binlerce kütüphane kullanıcısı genç bir araya gelecektir.
Festival kapsamında üreticiler, kütüphanecilik hizmeti veren kurum ve kuruluşlar ile okurların bir araya geleceği Kütüphane ve Teknoloji Fuarında; teknoloji, yapay zekâ, yazılım, kodlama, tasarım ve robotik atölyeleri, teknoloji sektörünün ilham verici kişilikleriyle konferanslar ve paneller, dünyanın önde gelen teknoloji devlerinin gerçekleştireceği sunum ve demolar ile kariyer ve staj simülasyonları, artırılmış gerçeklik ve oyunlaştırma stüdyoları, konserler, sanat performansları ve yarışmalar yer alacaktır.
Bu etkinlikler dizisinin temel amacı; teknoloji dünyası ve kütüphanecilik sektörü arasında yakınsamayı sağlayacak bir platform oluşturmak ve her iki alanın tüm aktörlerini bir araya getirerek olası
iş birliği alan ve imkânlarının keşfedilmesini sağlayacak bir ekosistem oluşturmaktır. Bu yolla kütüphanecilik hizmetlerine ilişkin ya da bu alana adapte edilebilecek ürün ve hizmet üretenlerle bu ürün ve hizmetlerden istifade edebilecek binlerce özel ve tüzel kişilik ile gençlerin bir araya getirilmesi ve teknoloji dünyası ile kütüphanecilik sektörünün sunduğu imkân ve hizmetleri deneyimlemelerinin sağlanması hedeflenmektedir.
Bu etkinliğe İstanbul’un en büyük ve yıllık yaklaşık 3 milyon kullanıcı sayısıyla Avrupa’nın en önde gelen kütüphanelerinden biri olan Rami Kütüphanesi ev sahipliği yapacak ve bu iki evrenin en önemli aktörleri ve kuruluşlarının hem birbirleriyle hem de bu kütüphanenin çoğunluğu gençlerden oluşan büyük kullanıcı kitlesi ile buluşması sağlanacaktır.