İçerik Başlığı: İlahiyat Makaleleri Veri Tabanı ve Türk Tarih, Edebiyat, Kültür ve Sanat Tarihi Makaleleri Veri Tabanı güncellenmiş olarak yayın hayatına devam etmektedir.

19 Ocak 2024

Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi’nin (İSAM) ilahiyat ve sosyal bilimler alanlarında çalışan araştırmacılara yönelik hazırlamış olduğu iki veri tabanı güncellenerek yayın hayatına devam etmektedir. Üniversitemiz yayınlarından Türk Kültüründe Mevlit Geleneği Uluslararası SempozyumuŞemseddin Sivâsî Anısına Şehir ve KimlikIX. Mantık Koordinasyon Toplantısı: İlahiyat Fakültelerinde Mantık Öğretimi Sempozyumu ve Din Pandemi Hayat Sempozyumu isimli kitaplarda yer alan makaleler İSAM veri tabanlarında  yer almıştır.
2009 yılından beri yayında olan İlahiyat Makaleleri Veri Tabanı‘nda 98.260 bibliyografik künye ve 91.350. makaleye tam metin erişim sağlanıyor.
2018 yılında hizmete sunulan Türk Tarih, EdebiyatKültür ve Sanat Tarihi Makaleleri Veri Tabanı‘nda ise 153.900 bibliyografik künye ,132.700 makaleye tam metin erişim sağlanmaktadır.
Söz konusu veri tabanlarına İSAM kurumsal web sitesi (http://www.isam.org.tr/) üzerinden üyelik gerektirmeden ücretsiz olarak erişim sağlanmaktadır.